Cookies är viktiga för att webbplatsen ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att [komma ihåg inloggningsuppgifter och förse dig med säker inloggning], samla in statistik för att optimera platsens funktionalitet och leverera innehåll som anpassats efter dina intressen. Genom att fortsätta använda denna webbplats ger du ditt samtycke att göra detta. För mer information läs vår sekretesspolicy.

Följ oss

Kreativ jul med instax

Julstrumpa

Svårighetsgrad:

Du behöver:
Julstrumpa, limpistol, sax, extra: klistermärken, washitejp.
Instax Kamera eller Instax Share Printer

Två flickor skapar julstrumpa med instaxbilder

Vem säger att du har blivit för gammal för årets julstrumpa? Inte vi. Med instaxbilder kan du göra årets julstrumpa merpersonlig till dem du vill ge julklappar till.

Instaxbilder på julstrumpa

Steg 1: Om du gör en julstrumpa till dig själv, så ta en bild på dig själv med din instaxkamera.  Annars tar du en bild på personen du skapar julstrumpan till. Tips: Om du tar en bild på dig själv, så ta gärna på dig något med jultema.

Steg 2: Placera ut dina bilder/din bild på julstrumpan. Du kan också dekorera din julstrumpa med andra saker – brickor med bokstäver och annat pynt. Tips: Placera gärna ut de olika detaljerna på julstrumpan innan du börjar limma på dem – så har du chans att ändra utseendet/placeringen. På det sättet får du det bästa resultatet

Steg 3: Nu kan du börja limma. Var försiktig med limpistolen, eftersom den blir varm. När du har limmat på alla de olika delarna, så är det viktigt att du låter det torka ordentligt innan du använder julstrumpan.

Personliga ”Till-och-från-kort”

Svårighetsgrad:

Du behöver:
Papper, limpistol, sax, dekorativt snöre, hålslagare eller nål. Extra: klistermärken, washitejp, tuschpenna.
Instax Kamera eller Instax Share Printer

”Till-och-från-kort” med instaxbilder Två flickor skapar ”Till-och-från-kort” till julklapparna

Steg 1: Ta en bild på dig själv med din instaxkamera eller hitta en bild, på den som ska motta julklappen, i din mobiltelefon och printa ut den via din instax SHARE. Om du använder instax SHARE så kan du rotera bilden i appen, så att den vita delen/biten hamnar över bilden. Då får du mer plats att göra ett hål. Nu har du grunden.

Steg 2: Dekorera din instaxbild med washi-tejp, klistermärken och skriv ”Till: namn” och ”Från: namn” på den vita delen av bilden. Om du inte vill skriva på framsidan av din bild, så kan du klippa ut en bit papper och limma fast det på baksidan av din bild och skriva ”Till” och ”Från” där istället.

Steg 3: Använd hålslagaren och gör ett hål högst upp på din instaxbild. Trä ett fint snöre genom hålet – och sedan är ditt ”Till-och-från-kort” färdigt att fästas på julklappen.

Julpynt till julgranen

Svårighetsgrad:

Du behöver:
Papper, limpistol, sax, dekorativt snöre, hålslagare eller nål. Extra: klistermärken, washitejp, tuschpenna.
Instax Kamera eller Instax Share Printer

Julpynt till julgranen med FUJIFILM instax Kreativt julpynt med instaxfilm

Nu är det snart jul och vi ska skapa julpynt. Varför inte använda din instaxkamera till att skapa nytt, inspirerande och personligt julpynt till julgranen?

Steg 1: Du kan antingen välja att använda din instaxkamera till att ta några julbilder på familjen och vännerna eller ta julbilder på juldekorationer från din egen stad, eller på en kreativ idé som du själv skapar av olika material. Tips: Du kan också använda instax SHARE och den tillhörande appen till att skriva ut bilder från din telefon – fördelen är att du då kan rotera bilden så att den stora vita delen kommer överst så får du mer plats att göra ett hål till ditt snöre.

Steg 2: Ta hålslagaren eller nålen och gör ett hål där du tycker att ditt snöre ska träs igenom.

Steg 3: Trä ditt snöre igenom hålet och knyt en knut. Nu är din instaxbild färdig att hängas i julgranen. Tips: Har ni en julgran på arbetsplatsen, så är det en kul idé att hänga upp alla kollegornas bilder i julgranen.

Julpynt på julgranen med FUJIFILM instax Egentillverkat julpynt med instaxfilm

Julgrans-collage på väggen

Svårighetsgrad:

Du behöver:
Dubbelhäftande tejp, en eller många bilder av din favoritjulgran.
Instax Kamera eller Instax Share Printer

Om du inte vill ha granbarr i vardagsrummet denna julen eller vill du bara ha en annorlunda julgran, eller om du inte har plats, så kan du, med din instaxkamera eller med din instax SHARE printer och appen, skapa  din egen instax-julgran på väggen. Det ser väldigt dekorativt ut och du kan själv göra det.

Steg 1: Du hittar en bild, eller en julgran på stan, som du egentligen gärna skulle velat ha hemma, men julgranen är tyvärr 25 meter hög. Ta bilder på julgranen. Inte bara en bild, utan många bilder, så att du kan skapa julgranen hemma på din egna vägg, som ett collage. Dvs, du tar så många bilder så att du kan sätta ihop julgranen av alla bilderna.

Steg 2: När du kommer hem med alla bilderna, så börjar du att sätta ihop din julgran med alla instaxbilderna – starta på golvet så att du får ihop det collaget som du verkligen vill ha. Tips: Mät först upp den ytan som du har tänkt, så att det inte blir för trångt.

Steg 3: När den slutgiltiga collage-julgranen är färdig på golvet, så kan du börja att sätta upp den på väggen – bild efter bild med dubbelhäftande tejp. Starta i botten och arbeta dig uppåt.

Nu har du din egna collage-julgran.

Instax adventskalender

Svårighetsgrad:

Du behöver:
40 x 60 cm kartong eller anslagstavla i kork, små klämmor eller pappersclips, dekorativt snöre/garn, sax, pennor, linjal, mönstrat papper med till exempel julfärger och julmönster, klistermärken, metallic-färger, lim eller mycket stark tejp.
Instax Kamera eller Instax film

Instax adventskalender

Var kreativ och skapa din helt egna instax-adventskalender, med ett helt nytt instaxfoto varje dag fram till julafton.

Steg 1: För att skapa luckorna till din kalender, så ska du, på det mönstrade pappret, rita runt om en instaxbild, 24 gånger – eller måla 24 luckor i storlek 8,8 x 5,8 cm – och skära ut dem. Du kan använda olika typer av mönstrat papper för att skapa mer variation eller använd till exempel washi-tejp. Skriv ett nummer (från 1 till 24) på varje lucka eller använd klistermärken.

Steg 2: På kartongen/anslagstavlan ritar du till 4 x 6 – kom ihåg att vända din anslagstavla så att den blir ”stående”. Då ska du ha plats till 24 instaxfoto-luckor. Kom ihåg att lägga till plats för häftstift. Markera på anslagstavlans kant, så att du vet var du ska hänga snöret. Klipp till fyra snören, på ca 50 cm eller längre (detta ger dig tillräcklig längd för att säkra bandet på baksidan av anslagstavlan). Med hjälp av dina markerade linjer som en guide, ska du sätta varje snöre över anslagstavlan. Fäst dem på baksidan med lim eller tejp.

Steg 3: Placera en ”lucka” över var och en av dina instaxbilder, och fäst det på din anslagstavla med hjälp dom små klämmorna eller pappersclipsen. Gör så med alla instaxbilderna tills din kalender är färdig.

Steg 4: Om du fortfarande känner dig kreativ så kan du dekorera anslagstavlans kanter med band.

Och om vill göra en mindre adventskalender, så kan du alltid göra en för de sista 12 dagarna innan jul!