Cookies är viktiga för att webbplatsen ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att [komma ihåg inloggningsuppgifter och förse dig med säker inloggning], samla in statistik för att optimera platsens funktionalitet och leverera innehåll som anpassats efter dina intressen. Genom att fortsätta använda denna webbplats ger du ditt samtycke att göra detta. För mer information läs vår sekretesspolicy.

Följ oss

Framkallningen – Vad händer med bilderna?

När allt är färdigt och du tryckt på "genomför köp" finns all information som vi behöver för att framkalla dina bilder. Här nedan går vi igenom vad som händer på labbet.

Sekunden efter det att du tryckt på "genomför köp" skapas en så kallad orderfil innehållande information om vilka bilder som ska framkallas i vilka format och hur många av varje. Dessa orderfiler skickas direkt till maskinerna som läser av dem automatiskt.

Som tidigare nämnts, framkallas bilderna på äkta ljuskänsligt fotopapper. Först exponeras motivet på pappret med hjälp av en laser. Pappret åker sedan in i framkallaren för att framkallas och fortsätter ner i blekfixet. Blekfixet stoppar själva framkallningsprocessen. Efter blekfixet sköljs pappret för att sedan torkas i ”torken”.

Efter denna process, rullas bilderna upp i stora rullar för att föras vidare till ”klippet”.

I klippmaskinen matas pappersrullen in och klipps ned till ”vanliga” bilder. Maskinen känner av var varje bild börjar och slutar genom små perforeringar i pappret. På samma sätt känner maskinen också av var en order börjar och slutar. Här packas bilderna ner i tillhörande orderkuvert.

Nu är de framkallade bilderna redo för att skickas hem till dig. Fakturan skrivs ut och bilderna packas ned i ett ytteremballage.

Tillbaka ett stegÖvriga produkter & storlekarFramkalla bilder nu