Cookies är viktiga för att webbplatsen ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att [komma ihåg inloggningsuppgifter och förse dig med säker inloggning], samla in statistik för att optimera platsens funktionalitet och leverera innehåll som anpassats efter dina intressen. Genom att fortsätta använda denna webbplats ger du ditt samtycke att göra detta. För mer information läs vår sekretesspolicy.

Följ oss

Framkalla – Varför framkalla bilder?

Varför ska man framkalla digitala bilder? Vi anser att bilder gör sig bäst framkallade på papper. Att framkalla sina bilder är en tradition som funnits i många år och ska bevaras. Det är alltid trevligare att titta på framkallade bilder som sitter i album.

Billigare att framkalla?

I dagsläget kostar det ca 2,30 kr/st att skriva ut sina bilder själv hemma i en fotoskrivare (enligt ledande tillverkare av bläckstråleskrivare) och resultatet blir sällan det samma som när man framkallar dem. Det är också ett mycket tidskrävande jobb som man helst vill slippa. Hos oss kostar en bild 0,85 kr att framkalla.

Pappret

Framkalla bilder på fotopapper av högsta kvalité. FujiFilm Crystal Archive är världens bästa fotopapper. Till skillnad från en fotoskrivare, är vårt papper s. k. ljuskänsligt fotoapper och exponeras av ljus (laser), för att sedan framkallas precis som med analog negativfilm.

Framkalla som backup

I och med digitalkameran, lagras bilderna digitalt. Ett digitalt medium kan vara mycket sårbart och det är därför ytterst viktigt att man har backuper på sina bilder. Ett bra sätt är att börja framkalla bilder. Då förstörs de inte om hårddisken kraschar eller om CD-skivan blir repig.

Fler anledningar till varför man ska framkalla bilder finner du när du får hem dina bilder i brevlådan.

Tillbaka ett stegTill steg 3 – Ladda upp bilderna